گزارش برگزاری کارگاه آموزشی «طرح تفصیلی پایان‌نامه» اختصاصی رشته مدرسی انقلاب اسلامی

۲۱ آذر ۱۴۰۰

کارگاه روش طرح تفصیلی پایان‌نامه، اختصاصی دانشجویان کارشناسی‌ارشد رشته مدرسی انقلاب اسلامی، روز شنبه مورخ ۲۰ آذر ۱۴۰۰ به مدت ۴ ساعت و با حضور ۱۳ نفر از دانشجویان این رشته با تدریس جناب آقای دکتر ارجینی در دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
در این کارگاه استاد حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر ارجینی بیان داشت: تدوین طرح تفصیلی یا طرح اولیه پژوهش گام مهم بعد از تصویب قطعی پایان‌نامه است. در این طرح که مشهور به پروپوزال است دانشجو باید با کمک استاد راهنما به مسئله اصلی پژوهش، تبیین مسئله خود، پرسش‌های اصلی و فرعی، فرضیه، پیشینه کار، اهداف تحقیق، فصول پایان‌نامه و منابع آن اشاره کند. آقای دکتر ارجینی درباره ارکان اصلی طرح تفصیلی این موارد را محور بحث قرار دادند:
تبیین موضوع و بیان مسئله؛ پیشینه تحقیق؛ جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق؛ سؤال اصلی؛ سؤالات فرعی؛ فرضیه‌ها؛ اهداف یا هدف تحقیق؛ روش کار(نوع روش تحقیق، روش گرد آوری اطلاعات، ابزار گردآوری اطلاعات، روش تجزیه و تحلیل اطلاعات)؛ ساختار و سازماندهی تحقیق (همراه با فصل‌ها و عناوین آن)، منابع و مآخذ.
در پایان نیز به صورت عملی طرح‌های برخی از دانشجویان بررسی شد.